неділю, 22 грудня 2019 р.

Соціальне замовлення на стоп-крані

Рік тому депутати міськради на бюджетній сесії таки виділили 100 тисяч гривень на конкурс соціального замовлення. Хоча за кілька тижнів до цього вирішували про 900 тисяч.
За цей рік конкурс таки був проведений (про що були попередні публікації), а грошей стараннями керівників міста та під надуманими приводами так і не виділили.
Під занавіс 2019 року ми висловлюємо щиру вдячність депутатам міськради І.Гейлу та А.Королю за їхню підтримку прагнень впровадити в життя такий прогресивний механізм, як соціальне замовлення. Дякуємо членам конкурсної комісії. Дякуємо усім, хто нас підтримував. І сподіваємося, що все буде добре.
Люди змінюються. Хтось покидає керівне крісло, хтось міняється душевно чи духовно...
Окремо звертаємося до учасників конкурсу соціального замовлення.
Щиро дякуємо за вашу рішучість, активність та креативність! Віримо, що соціальне замовлення у Білій Церкві лише призупинилося і що усі ваші проекти невдовзі вами таки будуть втілені. 
Збільшити

вівторок, 24 вересня 2019 р.

Наскільки щирий, відкритий та дієвий ваш депутат


28 серпня ми направили звернення усім депутатам, про що писали у попередньому матеріалі. Пройшло достатньо часу, щоб кожен депутат міськради визначив свою позицію щодо саботажу соціального замовлення білоцерківськими чиновниками.

Як обіцяли, ми вирішили зустрітися з кожним депутатом і з перших вуст отримати інформацію, чому саботаж можливий і що конкретно зроблено самим депутатом, щоб такої ганьби в Білій Церкві більше не було.
Усім задавали запитання:
  1. Про особисту думку щодо соціального замовлення і його актуальності для Білої Церкви?
  2. Чи прочитав звернення Товариства «Аюрведа» від 28.08.2019 № 30 про ганебний супротив чиновників соціальному замовленню за надуманими причинами і які висновки зробив? Які дії вчинив і чи дав письмову відповідь на письмове звернення?
  3. Як депутат міськради контролює виконання рішень депутатського корпусу?
  4. Що депутат знає про виконання Програми розв’язання пріоритетних соціальних проблем міста Біла Церква у 2019 році з використанням механізму соціального замовлення?
  5. Чому депутати міськради спочатку затверджують цільову програму з фінансуванням у 900 тисяч гривень, а вже через 2 тижні на бюджетній сесії про це "забули". В чому причина депутатської непослідовності?
  6. Чому посадовці, які готували проект бюджету, ігнорують рішення депутатів?
  7. Чому депутати не ініціюють службових розслідувань дій чи бездіяльності, а також компетентності посадовців виконавчих органів і не притягують їх до відповідальності? Зокрема у кричущій ситуації з соцзамовленням.
  8. Як подолати ганебний опір чиновників Білоцерківської міської ради впровадженню таких передових механізмів сприяння сталому розвитку місцевої громади, як соціальне замовлення?
  9. Що особисто депутат зробив, робить чи буде робити, щоб механізм соціального замовлення запрацював у Білій Церкві і жоден Швондер не міг йому завадити?
Ці питання ми вже задали Андрію Королю, Ігорю Гейло.
Подивіться відео розмов з депутатами і висновки робіть самі.
Продовжуємо серію інтерв'ю з депутатами Білоцерківської міськради з метою виявлення причин краху соціального замовлення у Білій Церкві та пошуку необхідних механізмів виконання рішень, корисних для громади. Сьогодні в ефірі Володимир Бабенко.


Однакових для всіх та за гарантованої відповідальності конкретних осіб, які приймають управлінські рішення. І що настав час переглянути Статут міста, яким так гордився міський голова і депутатський корпус. Але час показав його недоліки.
Депутат Білоцерківської міськради Володимир Бабенко не лише відкрив деякі приховані механізми прийняття управлінських рішень у Білій Церкві, а й у своїх роздумах фактично підтвердив нашу тезу про актуальність чітких і зрозумілих правил життя. 
Пропонуємо ознайомитися з думками депутатів у попередніх відео:
Андрія Короля, Ігоря Гейла, Дмитра Поліщука, Володимира Вовкотруба (натисніть "Детальніше").

четвер, 5 вересня 2019 р.

ЗДИВОВАНІ ПОЗИЦІЄЮ ДЕПУТАТІВ МІСЬКОЇ РАДИ

Як ми обіцяли у попередньому матеріалі, 29 серпня 2019 р. кожен депутат Білоцерківської міської ради отримав нашого листа, зміст якого ми подаємо нижче. Станом на 6 вересня чиновники стосовно соціального замовлення відмовчуються, депутати поки що активності також не проявляють.
Починаючи з 9 вересня запитаємо у кожного депутата, що він думає стосовно змісту нашого звернення і що робить чи зробить найближчого часу. І повідомимо про це громаду.
А тепер власне лист. Дочитайте до кінця - буде цікаво, а дещо дуже здивує.

Звертаємося до Вас із закликом бути послідовним і, як депутат міської ради, проконтролювати виконання власного рішення депутатського корпусу щодо впровадження у Білій Церкві механізму соціального замовлення.

Нагадаємо, депутати міської ради 29 листопада 2018 року рішенням № 3024-60-VII затвердили цільову Програму розв’язання пріоритетних соціальних проблем міста Біла Церква у 2019 році з використанням механізму соціального замовлення, в якій визначено 7 номінацій конкурсу і фінансування соціальних проектів у розмірі 900 тисяч гривень.

Проте ініціатива громадських організацій Білої Церкви щодо впровадження демократичної моделі соціального замовлення наштовхнулась на прихований опір чиновників виконавчих органів, які за своїм бажанням довільно трактують нормативно-правові акти, зокрема, постанови уряду у вигідному для себе ракурсі.

понеділок, 26 серпня 2019 р.

Соціальне замовлення у Білій Церкві під загрозою зриву з причини чиновницької сваволі

У Білій Церкві чиновники міськради продовжують блокувати впровадження механізму соціального замовлення, вишукуючи дрібні порушення чи придумуючи їх самостійно. При цьому місцеві депутати навіть не поцікавилися як виконуються прийняті ними ж рішення.

Нагадаємо передісторію.
29 листопада 2018 року рішенням № 3024-60-VII депутати Білоцерківської міської ради затвердили цільову Програму розв’язання пріоритетних соціальних проблем міста Біла Церква у 2019 році з використанням механізму соціального замовлення, в якій визначено 7 номінацій конкурсу і фінансування соціальних проектів у розмірі 900 тис. грн.

Але з незрозумілих причин, готуючи проект бюджету на 2019 рік, посадовці виконкому Білоцерківської міськради взагалі не передбачили фінансування вказаної Програми. Лише після неодноразового звернення депутатів А. Короля та І. Гейла міськрада на сесії у грудні 2018 р. без будь-якого обґрунтування затвердила вдев’ятеро меншу суму (100 тис. грн). До речі, на цій же сесії в бюджеті м. Біла Церква на 2019 рік було зафіксовано профіцит міського бюджету в сумі 122,8 млн гривень.

Як результат, комісія з проведення конкурсу соціального замовлення була вимушена приймати складні рішення, щоб залучити до участі у першому конкурсі максимальну кількість громадських організацій. При цьому дотриматися здорового глузду і зберегти репутацію міської ради та керівників виконавчих органів.

понеділок, 10 червня 2019 р.

Міський голова висловив зауваження щодо процедур підведення підсумків конкурсу соціальних проектів

Після більш ніж місячного очікування міський голова Г.Дикий нарешті висловився щодо результатів конкурсу соціальних проектів.
Даємо копію листа без коментарів. Вірніше, коментарі будуть пізніше.
 

Додамо, що лист був підписаний міським головою 4 червня, а вручений нам уже 10 червня.
Конкурсна комісія на засіданні 24 червня усунула вказані недоліки і 27 червня подала відповідний протокол на розгляд міському голові для прийняття рішення.

суботу, 1 червня 2019 р.

Проект завершено, йдемо далі...

31 травня о 15.00 відбулась остання подія проекту «Нова якість соціальних послуг через впровадження механізму соціального замовлення у Білій Церкві та Київській області» - прес-конференція "Соціальне замовлення як інструмент сталого розвитку громади та індикатор доброчесності місцевих чиновників", що пройшла в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ»

Учасники

Андрій Крупник – 
директор Одеського інституту соціальних технологій, доцент Одеського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України, заступник голови Всеукраїнської Асоціації сприяння самоорганізації населення
Наталія Петрушко – 
експерт Фонду "Творча Ініціатива"









Валерій Панько
директор проекту "Нова якість соціальних послуг через впровадження механізму соціального замовлення у Білій Церкві та Київській області", президент Фонду "Творча Ініціатива"





Мова йшла про впровадження у м. Біла Церква актуальної моделі соціального замовлення, а також про успішну 18-річну одеську практику та можливості, які відкриває соціальне замовлення для місцевого самоврядування міст обласного значення та ОТГ.
Подробиці на відео.

Додаємо прес-пакет Завантажити
Презентація Завантажити

Проект завершений, але попереду ще багато справ:
  • домогтися, щоб Білоцерківські посадовці виконали рішення депутатів міськради і профінансували проекти-переможці зараз, а не у грудні чи взагалі не залишили переможців без грошей
  • наполегливо "поцікавитися" у депутатів міськради, чому вони такі непослідовні у своїх рішеннях, а також у контролі за виконанням власних рішень
  • допомогти замовникам соціального замовлення здійснити моніторинг виконання соціальних проектів та підвести підсумки виконання Програми вирішення соціальних проблем у Білій Церкві з використанням механізму соціального замовлення на 2019 рік
  • і врешті-решт допомогти депутатам і посадовцям міськради у розробці Програми на 2020 рік і початку нового циклу соціального замовлення.

суботу, 27 квітня 2019 р.

Конкурс соціальних проектів 2019 року завершено

Комісія конкурсу соціального замовлення завершила свою роботу з оцінки проектів. Подаємо рейтинг проектів. Наголошуємо, що перелік проектів для фінансування і розмір пропонованого бюджетного фінансування будуть визначені членами комісії 2 травня і подані для затвердження міському голові Дикому Г.А. 

РЕЙТИНГ СОЦІАЛЬНИХ ПРОЕКТІВ КОНКУРСУ-2019

Назва проекту
Організація
Загальна оцінка
Рейтинг
«Музична терапія та елементарне музикування для дітей з інвалідністю та з особливими освітніми потребами»
ГО «Ми-особливі»
92,00
1
«Сприяння вирішенню соціальних проблем молоді: створення Шкільних служб порозуміння в Білій Церкві»
Білоцерківська міська ГО «Правова єдність»
89,04
2
«Перша професія»
ГС «Освіторія»
88,68
3
«Інтерактивний інклюзивний освітній простір»
БФ Імені Валерія Бугая
85,44
4
«Іпотерапія для дітей з інвалідністю»
ГО «Ми-особливі»
84,79
5
«Форум-фестиваль можливостей людей поважного віку «Золотоліття»
ГО «Центр неформальної освіти»
77,16
6
«Ресурсний Центр ВПО»
ГО «Сонях»
74,88
7
«Громадська ігрова майстерня»
ГО «Центр неформальної освіти»
71,13
8
«Успішна особистість»
Білоцерківська міська організація Товариства Червоного Хреста України
70,43
9
Соціальний проект «Сусіди по планеті»
ГО «Центр неформальної освіти»
67,64
10
«Думати глобально, діяти локально. Посилення потенціалу підлітків м. Біла Церква щодо формування здорового способу життя»
Всеукраїнська БО «Конвіктус Україна»
64,50
11
«Електронні сервіси для людей похилого віку – без проблем»
ГО “Три покоління”
58,69
12