четвер, 18 квітня 2019 р.

Перший етап конкурсу - 2019 завершений, подано 12 проектів

17 квітня 2019 року увійде в історію Білої Церкви як день, о 18.00 годині якого завершилося подання перших проектів на конкурс соціального замовлення.
Подаємо коротку інформацію про проекти.

Перелік проектів, поданих на конкурс соціального замовлення 2019 року
№ 1. «Інтерактивний інклюзивний освітній простір»
Благодійний Фонд «Імені Валерія Бугая»
Суть даного проекту полягає в тому, щоб створити нестандартний для української загальноосвітньої школи освітній простір для учнів із особливими освітніми потребами. Перед нами постало завдання зробити коридори школи не тільки красивими та яскравими, а й навчальними та корекційними.
Запитувана сума – 50000 грн. Власний внесок – 20000 грн.

№ 2. «Ресурсний Центр ВПО»
Громадська організація «Сонях»
Створення Ресурсного Центру ВПО дозволить налагодити та покращити зв’язки між різними ініціативами та органами міської влади, які працюють та надають підтримку вимушеним переселенцям – для кращої координації зусиль та досягнення більшого спільного ефекту.
Запитувана сума – 50000 грн. Власний внесок – 13000 грн.

№ 3. «Музична терапія та елементарне музикування для дітей з інвалідністю та з особливими освітніми потребами»
Громадська організація «Ми-особливі»
Протягом восьми місяців (травень-грудень 2019р.) будуть проводитися розвиваючі заняття з музичної терапії та елементарного музикування для дітей з інвалідністю та з ООП, на яких діти будуть вчитися відчувати музику, ритм, рух, елементарній грі на музичних інструментах, виконанню сольних музичних номерів та грі в ансамблі.
Запитувана сума – 25000 грн. Власний внесок – 50014 грн.

№ 4. «Успішна особистість»
Білоцерківська міська організація Товариства Червоного Хреста України
Проведення тренінгових занять, спортивно-музичних квестів, ігор на омандо утворення, різноманітних майстер-класів – миловаріння, малювання, кулінарні.
Запитувана сума – 40000 грн. Власний внесок – 20000 грн.

№ 5. «Перша професія»
ГС «Освіторія»
Проект «Перша професія» вирішує проблему безробіття серед випускників спеціальних шкіл. Це безкоштовні гуртки з напрямків «крій та шиття», «перукарська майстерність», «пошив та ремонт взуття», «кулінарія», «різьба по дереву», «візаж» та «в’язання». Для цих гуртків ми шукаємо найкращих вчителів-менторів та забезпечуємо їхні майстерні необхідними матеріалами і технікою. Під час навчання діти також відвідують сучасні великі і малі виробництва, щоб краще зрозуміти специфіку професії. Такий гурток професійної підготовки буде відкритий для вихованців Білоцерківської спеціальної загальноосвітньої школи №19.
Запитувана сума – 50000 грн. Власний внесок – 14500 грн.

№ 6. «Електронні сервіси для людей похилого віку – без проблем»
ГО “Три покоління”
Проект передбачає подолання «розриву» поколінь шляхом спільної роботи у малих різновікових групах, через діалог при отриманні нових знань і навичок. Головним результатом проекту буде група молодих тренерів (9 осіб), які за принципом “рівний-рівному” зможуть навчити своїх однолітків, як працювати з людьми похилого віку, та група людей похилого віку (9 осіб), що навчиться працювати з гаджетами, замовляти та отримувати електронні послуги і також зможе допомагати у навчанні іншим.
Запитувана сума – 18980 грн. Власний внесок – 8120 грн.

№ 7. «Сприяння вирішенню соціальних проблем молоді: створення Шкільних служб порозуміння в Білій Церкві»
Білоцерківська міська громадська організація «Правова єдність»
Проектом передбачено:
- створення шкільних служб порозуміння
- навчання для учнів-медіаторів
- навчання школярів, педагогів, батьків вирішенню конфліктів мирним шляхом
- розроблення, поширення тематичної друкованої продукції щодо діалогу
- примирення, медіації у шкільних конфліктах
- профілактика підліткової злочинності та боулінгу
Запитувана сума – 19200 грн. Власний внесок – 37550 грн.

№ 8. «Іпотерапія для дітей з інвалідністю»
Громадська організація «Ми-особливі»
В літній період ( червень – серпень) 15 дітей з інвалідністю пройдуть курс з 10 реабілітаційних занять іпотерапією на бізі кінно-спортивного клубу «Тандем» для нормалізації м’язового тонусу, корекції постави, зниження гіперактивності, поліпшення самоконтролю, координації, комунікації та моторики.
Запитувана сума – 33000 грн. Власний внесок – 15000 грн.

№ 9. «Громадська ігрова майстерня»
Громадська організація «Центр неформальної освіти»
Проведення з дітьми, студентами, дорослим населенням міста роботи з формування основних компетентностей активного члена громади, культури комунікації та конкуренції, з використанням ігрових технологій.
Запитувана сума – 47000 грн. Власний внесок – 12250 грн.

№ 10. «Форум-фестиваль можливостей людей поважного віку «Золотоліття»
Громадська організація «Центр неформальної освіти»
Планується проведення триденного форуму (ознайомлення учасників з кращим світовим досвідом полегшення адаптаційного періоду, освіти впродовж всього життя, презентацію вдалих вітчизняних моделей організації неформальної освіти людей поважного віку, виявлення проблем, потреб та потенціалу місцевої громади, фестивалю творчості людей поважного віку). Під час фестивалю буде проведено конкурси, реалізована екскурсійна та культурна програма, відбудуться показові виступи творчих колективів, майстер-класи народної творчості, проведення змагань серед людей поважного віку, прогулянки на відкритому повітрі, відвідування культурних закладів міста, інтеграційні та святкові вечірки тощо.
Запитувана сума – 50000 грн. Власний внесок – 4200 грн.

№ 11. Соціальний проект «Сусіди по планеті»
Громадська організація «Центр неформальної освіти»
Об’єднання зусиль органів міської влади, громадських організацій, мешканців міста щодо спільного вирішення питання комфортного співіснування людей і тварин у Білій Церкві шляхом проведення з дітьми, учнівською молоддю, дорослим населенням міста просвітницької роботи, з використанням міжособистісної та масової комунікації.
Запитувана сума – 38800 грн. Власний внесок – 12700 грн.

№ 12. «Думати глобально, діяти локально. Посилення потенціалу підлітків м. Біла Церква щодо формування здорового способу життя»
Всеукраїнська благодійна організація «Конвіктус Україна»
В рамках проекту планується проведення заходів первинної профілактики вживання підлітками психоактивних речовин; заходів профілактики поширенню ВІЛ, ВСГ, ІПСШ серед підлітків; формування у підлітків навичок здорового способу життя. Передбачається проведення навчальних занять для підлітків на базі навчальний закладів м. Біла Церква, метою яких є залучення до здорового способу життя підлітків та попередження девіантної та адитивної поведінки серед підлітків. До реалізації проекту долучаються лікарі-психологи, представники поліції, експерти в сфері профілактики вживання ПАР. Головний результат проекту - зниження ризикованої поведінки серед підлітків (вживання ПАР, ризикована сексуальна поведінка).
Запитувана сума – 50000 грн. Власний внесок – 0 грн.

Немає коментарів:

Дописати коментар